Depression

Depression kan opleves, som at energien og glæden har forladt din krop. Din lyst til det du plejede at være glad for, er forsvundet og du kan have meget svært ved at gøre de mest basale hverdagsting, såsom at gå i bad, lave mad, handle ind, lave aftaler, passe dit job, ses med dine venner osv.

Det er som om noget er slukket indeni. Stress og depression går oftest hånd i hånd, da mange af symptomerne er de samme.

Her kan det være en god hjælp, via psykoterapien, at finde frem til dine behov igen. Men også at få kigget på din måde at passe på dig selv og på hvorvidt du sætter kærlige grænser op for dig selv og de personer der måske får tilladelse til at overtræde dem. At arbejde med overbevisninger er også en meget brugbar metode, til at undersøge hvilke mekanismer du er underlagt i dine mere ubevidste tanke – og handlemønstre.

For at finde tilbage til glæden, skal det der fylder eller står i vejen, først og fremmest kigges på.

Hvis du er midt i en sorg, er det også vigtigt at acceptere den tilstand, da det er vigtigt du tager hånd om alle de følelser som sorgen medfører. Eksempelvis kan vrede over at have mistet en kær, være mere tabubelagt, end at vise sin ked af det hed. Men ingen følelser er forkerte.

Kontakt mig